Ανακοίνωση της ΠΔΝ για την επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία των φοιτητών και των μαθητών την 3/9/2021

Το όργιο βίας κατά μαθητών και φοιτητών που διαδήλωσαν κατά της Ε.Β.Ε. με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στα χείλη, δείχνει τον κυνισμό της κυβέρνησης. Το δημοκρατικό κίνημα είναι εδώ και θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα του!

Με όργιο βίας και ρίψη χημικών, η αστυνομία επιτέθηκε εντελώς απρόκλητα και επανειλημμένα σήμερα στη διαδήλωση μαθητών και φοιτητών ενάντια στο μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Πριν καν ξεκινήσει η διαδήλωση, δυνάμεις των ΜΑΤ προέβησαν σε ωμή βία με γκλομπς και ρίψη χημικών με σκοπό να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από την πραγματοποίηση της πορείας, ενώ, αφού οι νέοι ξεκίνησαν τελικά την πορεία τους, ακολούθησαν απρόκλητες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης με σκοπό τον περιορισμό και τη διάλυσή της.  

Ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φαίνεται ότι ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του Μ. Χρυσοχοΐδη, που αποσύρθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού προηγουμένως κατάφερε με το “έργο του” να ταυτιστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας με την ωμή παραβίαση δικαιωμάτων, την ακραία καταστολή και την προσπάθεια αντιδημοκρατικής εκτροπής μέσω της ψήφισης του αντισυνταγματικού νόμου κατάργησης των διαδηλώσεων.

Μετά από ένα χρόνο σημαντικών λαϊκών δημοκρατικών αγώνων και κινητοποιήσεων, που κατέστησαν στην πράξη ανενεργό τον αισχρό αυτό νόμο, ο νέος Υπουργός επιχειρεί εκ νέου με όπλο την ωμή καταστολή να ακυρώνει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν και να αγωνίζονται. Επέλεξε μάλιστα να κάνει την αρχή απέναντι στους νέους και τις νέες που διαμαρτύρονται απέναντι στο μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θέσπισε η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, και το οποίο οδήγησε από την πρώτη κιόλας εφαρμογή του 40.000 παιδιά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τσακίζοντας το μέλλον των παιδιών και τις θυσίες των οικογενειών τους και δημιουργώντας έτσι πελατεία για τα κέντρα ιδιωτικής εκπαίδευσης που στηρίζει η πολιτική της κυβέρνησης.  

Οι μαθητές και φοιτητές, παρά την τρομοκρατία, ολοκλήρωσαν την πορεία τους αποδίδοντας μάλιστα φόρο τιμής στο μεγάλο καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη, τραγουδώντας τραγούδια του, ανάμεσα στον ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ.  

Αν κάτι απέδειξε η προηγούμενη φάση πλατειών λαϊκών κινητοποιήσεων υπεράσπισης των δημοκρατικών κεκτημένων, στις οποίες μάλιστα οι νέοι πρωταγωνίστησαν, είναι ότι η κοινωνία έχει τη δυνατότητα να εκθέτει και να βάζει φραγμό στους εφιαλτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την οικοδόμηση ενός αστυνομικού κράτους και ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη διαμαρτυρία και τη διεκδίκηση.  

Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα στηρίζει τον αγώνα μαθητών και φοιτητών για το δικαίωμα στις σπουδές και το μέλλον, και θα βρεθεί στο πλάι τους σε ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα απέναντι στην καταστολή, για να μπει οριστικά τέλος στους αυταρχικούς σχεδιασμούς που έχουν οσμή επταετίας, όπως η καταστολή της συνδικαλιστικής δραστηριότητας φοιτητών και μαθητών και η πανεπιστημιακή αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.