Συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών στην Πορεία του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη, 16.00 Πλατεία Κλαυθμώνος.

Υπάρχουν 1000 λόγοι για να συμμετάσχει κανείς φέτος στην Πορεία του Πολυτεχνείου.

Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα θα συμμετάσχει στην παλλαϊκή διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που συμβολίζει τη δυνατότητα των κοινωνικών αγώνων να νικάνε ακόμη και τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Ο ηρωικός αγώνας των φοιτητών, της νεολαίας, του εργαζόμενου λαού στο Πολυτεχνείο, αποτελεί ορόσημο και μέτρο αναφοράς για τον επίκαιρο αγώνα της κοινωνίας για ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα.

Η επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει το σύνολο σχεδόν του έργου της στον αυταρχισμό, τη βία, την καταστολή και τα παιχνίδια με τις συνταγματικές ελευθερίες, αποτελούν σήμερα έναν ολέθριο κίνδυνο για τις κατακτήσεις που εξασφάλισαν στην κοινωνία αγώνες όπως η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ειδικά στο ζήτημα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, η στρατηγική της έντασης και της ατιμωρησίας μετράει ήδη έναν νεκρό το 18χρονο Ρομ Νίκο Σαμπάνη.

Ως Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα, έχουμε αγωνιστεί το προηγούμενο διάστημα για την περιφρούρηση των λαϊκών ελευθεριών όπως στην υπόθεση της απεργίας πείνας και προσπάθειας εξόντωσης κρατούμενου, στους αγώνες ενάντια στο Ν. Χατζηδάκη και την κατάλυση του συνδικαλιστικού δικαιώματος, έχουμε αναδείξει τα ζητήματα κρατικής βίας και αυθαιρεσίας, την υπόθεση της δολοφονίας στο Πέραμα. Καλούμε τον κόσμο που συστρατεύτηκε μαζί μας και συμπαρατάχθηκε με τα αιτήματά μας, τους νομικούς, κάθε πολίτη και ιδίως τη νεολαία, να βαδίσει φέτος στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου για να πούμε ΩΣ ΕΔΩ!

Να γίνει η μνήμη της εξέγερσης έμπνευση για τους σημερινούς αγώνες, για να υψώσουμε ασπίδα υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών που κερδήθηκαν με αίμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.